Wat een stad

Rotterdam is een stad van pioniers, van mensen die grenzen verleggen op een no-nonsense manier. Rotterdam is waar nieuwe dingen ontstaan en van de grond komen, hier gebeurt het. Een stad boordevol verhalen over vroeger, maar vooral over nu. Van het bombardement tijdens de oorlog tot de waanzinnige wederopbouw met al zijn iconische gebouwen, die internationaal tot de verbeelding spreken. In Rotterdam is zo veel te ontdekken en werkelijk alles lijkt hier te kunnen. In noord én op zuid. Rotterdam... wat een stad!

Gemoedelijk Vreewijk

Het ZuideR Carré vormt het monumentale hart van de nieuwe wijk Het Zuiderhof. Hier zijn al 123 woningen gebouwd en op de voormalige locatie Erasmus MC-Daniel den Hoed worden in de nabije toekomst nog eens ruim 240 woningen gerealiseerd. Het Zuiderhof is de nieuwe eyecatcher van Tuindorp Vreewijk. Een populaire wijk die volop in beweging is. De wijk is aangewezen als beschermd stadsgezicht en telt meer dan 300 monumenten. Het voormalige Zuiderziekenhuis is er daar één van.

Vreewijk is een mooie, karakteristieke en vooral ook groene wijk in het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. De wijk is gebouwd als ‘Tuindorp’ met veel laagbouw en gezellige tuinen. De gemoedelijke dorpssfeer zorgt ervoor dat veel bewoners hier voor een lange periode, vaak zelfs hun hele leven, willen blijven wonen. Logisch ook, want in Vreewijk woon je rustig en groen met de stad toch vlakbij. Het beste van twee werelden!

Booming Rotterdam-Zuid

De zuidoever van de Maas bruist. Vreewijk, de Afrikaanderwijk, Bloemhof en Feijenoord hebben elk hun eigen charme en vergeet de architectonisch uitdagende Kop van Zuid niet. Je zult ook versteld staan van de hoeveelheid groen zoals het geweldige Zuiderpark, de Vreijenburgplas en Heijplaat. Op zuid, zoals de Rotterdammer dit stadsdeel noemt, is wat het leven zo uitdagend maakt vlakbij.

De laatste jaren ondergaat Rotterdam-Zuid een ware metamorfose. Met dank aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ). Het Rijk, de gemeente en tal van corporaties, zorginstellingen, schoolbesturen en het bedrijfsleven werken samen aan een gezonde toekomst voor Rotterdam-Zuid. En met succes. Op zuid gebeurt het en lijkt alles mogelijk. Wonen, werken, ontspannen, cultuursnuiven en meer… je vindt het hier allemaal.

Rotterdam. Make it happen!

Rotterdam is misschien wel de coolste wereldstad van Nederland. Jong en dynamisch met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement. Dat maakt Rotterdam tot een stad die je steeds opnieuw kunt ontdekken.

Of je nu voor de indrukwekkende architectuur gaat, kunst en cultuur, lekker borrelen, winkelen, uitwaaien langs de Maas of uitgebreid dineren en stappen; in Rotterdam vind je alles wat een metropool zo inspirerend maakt. En heb je eenmaal de moeite genomen om de stad te omarmen en je wil steeds weer iets nieuws ontdekken, dan merk je meteen dat in Rotterdam alles kan. Maar je moet het wel zélf doen. Vandaar dus… Make it happen!

Groen

Het ZuideR Carré ligt aan de Valkeniersweide, onderdeel van de groene longen van de stad. Vanuit hier loop je zo het befaamde Zuiderpark in. Het is er heerlijk rustig, terwijl de drukte toch vlakbij is. Hier ga je heel veel vrije tijd doorbrengen.

In de buurt

De ontwikkeling van Rotterdam-Zuid gaat hard en alle voorzieningen vind je om de hoek van Het ZuideR Carré. Van winkelcentrum Zuidplein dat momenteel volledig vernieuwd wordt, tot speciaalzaakjes, cafés, lunchrooms en restaurants. Ook scholen en zorgvoorzieningen zijn allemaal direct in de buurt.

Bereikbaar

Het ZuideR Carré ligt in het hart van Vreewijk. De tram stopt vrijwel voor de deur, je staat zo op Rotterdam Centraal. Ga je liever met de auto? Pak dan de Erasmusbrug en geniet van het fantastische uitzicht dat Rotterdam te bieden heeft! Of neem de metro vanaf Zuidplein.

“Rondom Het ZuideR Carré vind je winkels, restaurants, scholen, foodhallen en hippe cafés. Hier leef en beleef je het bruisende en eigentijdse Rotterdam-Zuid.”

De omgeving in beeld