De groenste plek op zuid

In het ZuideR Carré woon je op een steenworp afstand van het grootste stadspark van Nederland: het Zuiderpark. Het ZuideR ligt aan de Valkeniersweide, een groen park dat in verbinding ligt met het Zuiderpark. Het maakt deel uit van het grootste aaneengesloten groengebied in Rotterdam. In het Zuiderpark kun je spelen en sporten, evenementen bezoeken of gewoon lekker luieren of wandelen. Het Zuiderpark heeft een avontuurlijk speelterrein, tal van sportmogelijkheden en strand, water en bossen. Hier ga je heel veel vrije tijd doorbrengen.

Op het Sportplaza en bij het Zuiderpark Avonturen Point is een groot evenemententerrein waar regelmatig gratis activiteiten plaatsvinden. Ook vind je in het park diverse sportverenigingen, een restaurant, een kinderboerderij en op een aantal plekken is kunst te bezichtigen. Op de Zuiderparkpromenade, de twee kilometer lange wandel- en fietsroute door het hele park, kun je eindeloos flaneren.

Veel voorzieningen in de buurt

De ontwikkeling van Rotterdam-Zuid gaat hard en alles wat je nodig hebt om lekker ongecompliceerd te leven vind je om de hoek van Het ZuideR Carré. Van winkelcentrum Zuidplein tot speciaalzaakjes, cafés, lunchrooms en restaurants. Ook scholen en zorgvoorzieningen zijn allemaal op loop- en fietsafstand. Rotterdam-Zuid heeft alles prima voor elkaar. En dat op loop- en fietsafstand van je nieuwe appartement.

Overdekt winkelen doe je in winkelcentrum Zuidplein. Het winkelcentrum krijgt op dit moment een fraaie upgrade telt maar liefst 165 winkels. Van supermarkten tot mode en van beauty tot vrije tijd. Ook is er genoeg keuze om ergens gezellig te eten, of juist een snelle hap te nemen. Op zuid is ook de horeca nooit ver weg. Van ‘lekker ouderwets’ bruine kroeg tot trendy koffietentjes, waar je ook nog eens leuke handgemaakte spullen kunt kopen.

Goed bereikbaar

Het ZuideR Carré ligt in het hart van Vreewijk en is goed bereikbaar met de auto, het OV of op de fiets. Binnen enkele minuten zit je op de A15 of A16 richting Amsterdam, Den Haag of Breda. Dankzij een uitgebreid netwerk van bussen, trams en metro’s kom je vrijwel altijd zonder moeite overal waar je maar wilt zijn. Over de weg, het spoor en natuurlijk over het water. Goed om te weten; de tram stopt vrijwel voor de deur.

Fietsen is écht Rotterdams. De gemeente heeft maar liefst 600 km aan fietsroutes aangelegd die je langs de mooiste en meest inspirerende plekken in de stad brengen. Bewonder de architectuur op de Kop van Zuid, fiets naar de Markthal, waai uit langs het water of ontdek de Rotterdamse haven. Overal in de stad vind je gratis fietsenstallingen en plekken waar je je elektrische fiets kunt opladen. Rotterdam leer je pas echt goed kennen op de fiets.

“Het ZuideR Carré is centraal gelegen, goed bereikbaar en je vindt tal van voorzieningen vlakbij. Waarom zou je verder weg gaan als je alles in de buurt hebt?”

De omgeving in beeld