Rekenvoorbeelden

Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben onze financieel adviseurs hun huiswerk alvast gedaan en dit eenvoudig voor je opgesomd in een aantal ‘wist-je-datjes’.
Weinig moeite maar voor jou wel zo makkelijk! Verder hebben onze financieel adviseurs voor een paar gangbare situaties voorbeeldberekeningen gemaakt, zodat je een gevoel krijgt bij de maandlasten die voor jouw droomwoning van toepassing kunnen zijn.

Vragen? Bel gerust naar Vaes Finance of naar Ooms Financieel Adviseurs! Maak kennis met ze onderaan de pagina!

Wist je dat...

• de NHG-grens in 2023 is verhoogd naar €405.000;
• kopers hun huidige gunstige hypotheekrente kunnen meenemen;
• overwaarde tijdelijk voor te financieren is;
• ouders hun hypotheek kunnen verhogen om te kunnen schenken/lenen aan kinderen;
• ouders mee kunnen tekenen/garant kunnen staan voor hun kinderen, zodat zij meer kunnen lenen;
• dubbele lasten tijdens de bouw meegefinancierd kunnen worden;
• er vrijblijvend een waardebepaling van de huidige woning gemaakt kan laten worden, zodat je weet wat de overwaarde is.

Starters € 350.000

Vincent en Rachel, zijn vier jaar geleden afgestudeerd en hebben beiden een goede baan in een aantrekkelijke sector met potentie om verder door te groeien. Graag willen ze dichtbij de stad wonen met een aantrekkelijke maandlast en passende aankoopprijs. Aangezien ze niet verrast willen worden door eventuele gebreken in de woning of kosten voor een verbouwing, willen ze graag een nieuwbouwwoning kopen. Daarnaast vinden ze het belangrijk om in een goed geïsoleerde energiezuinige woning te wonen. Ze wonen nu nog prima in hun bestaande huurwoning en willen op termijn graag verhuizen naar een mooi appartement in het ZuideR Carré. Ze richten zich daarbij ook vooral op de maandlasten, aangezien ze naast wonen ook nog willen reizen.

Voorbeeldberekening:
€ 350.000 v.o.n. prijs
€ 10.000 meerwerk
€ 360.000 totaal
€ 360.000 benodigde hypotheek

Voorstel 1
10 JAAR VAST | 100% ANNUÏTEITEN | € 1.320 NETTO P.M.

Voorstel 2
VARIABELE RENTE | 50% AFLOSVRIJ (RENTE NIET AFTREKBAAR) EN 50% ANNUÏTEITEN | € 1.150 NETTO P.M.

Doorstromers € 450.000

Omar en Hana wonen met hun dochter al enkele jaren in de Vreewijk en willen graag een volgende stap zetten in hun wooncarrière. Om die reden willen ze niet meer huren en graag nieuwbouw kopen. Het aanbod in de nieuwbouw is niet redelijk duur, maar het Zuider Carré biedt uitkomst. Elegante transformatie met een waanzinnig karakter en een mooie locatie! Aan de stadsrand, met alle voorzieningen op loopafstand. En niet onbelangrijk, het Zuider Carré ligt op steenworp afstand van hun huidige woning. Zo hoeft er o.a. niet te worden gewisseld van sportvereniging, school etc. Op basis van een aantrekkelijke maandlast en een lagere energierekening, zullen Omar en Hana een keuze gaan maken.

Voorbeeldberekening:
€ 450.000 v.o.n. prijs
€ 10.000 meerwerk
€ 460.000 totaal
€ 100.000 overwaarde
€ 360.000 benodigde hypotheek

Voorstel 1
10 JAAR VAST | 100% ANNUÏTEITEN | € 1.355 NETTO P.M.

Voorstel 2
VARIABELE RENTE | 50% AFLOSVRIJ (RENTE AFTREKBAAR) EN 50% ANNUÏTEITEN | € 865 NETTO P.M.

Empty nester €530.000

Na jarenlang in een aantrekkelijke eengezinswoning te hebbengewoond met het gehele gezin, zijn Jan en Ingrid nu zogenaamde “empty nesters”. De eengezinswoning is nu te groot geworden en de tuin vraagt net iets te veel onderhoud. En om die reden hebben ze steeds meer belangstelling voor aantrekkelijke hoogbouw met een mooi balkon en dan het liefst iets nieuws metweinig onderhoud. Vooral veiligheid is een aspect dat hoogbouw aantrekkelijk maakt en de voorzieningen in de buurt. Jan en Ingrid willen graag kopen in project Zuider Carré en verwachten dit in combinatie met de overwaarde op hun huidige woning op een aantrekkelijke wijze te kunnen financieren.

Voorbeeldberekening:
€ 530.000 v.o.n. prijs
€ 10.000 meerwerk
€ 540.000 totaal
€ 300.000 overwaarde
€ 240.000 benodigde hypotheek

Voorstel 1
10 JAAR VAST | AFLOSVRIJ (RENTE AFTREKBAAR) | € 590 NETTO P.M.

Voorstel 2
VARIABELE RENTE | AFLOSVRIJ (RENTE AFTREKBAAR) | € 435 NETTO P.M.

Hypotheekverklaring

Wil je een hypotheekverklaring op laten zetten door één van onze partners? Neem dan contact op met Vaes
Finance of Ooms Financieel adviseurs.

Vaes finance

Logo vaes

Voor ons is het belangrijk dat onze kopers een juiste verklaring krijgen, met een passend advies. Vaes Finance is een onafhankelijk kantoor dat adviseert en bemiddelt in hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Het team van Vaes Finance is bovendien gespecialiseerd in nieuwbouw-financieringen en weet alle details over geldverstrekking bij nieuwbouw. Vaes Finance helpt starters die willen investeren in een eigen woning, doorstromers die een nieuwe plek zoeken voor de volgende levensfase of 50- en 60-plussers die comfortabel willen genieten van hun (aankomende) pensioen.

Het team van Vaes Finance is te bereiken op telefoonnummer 0181 745 030 of per e-mail via info@vaesfinance.nl.

Vaesfinance.nl

Ooms financieel adviseurs

Logo ooms

De adviseurs van Ooms Financieel Adviseurs geven persoonlijk advies voor financiële weerbaarheid in elke fase van je leven, zodat je jouw doelen kunt blijven realiseren. Ook als je ondernemer bent. Je kunt bij ons terecht voor financieel advies, hypotheekadvies, verzekeringsadvies, vermogensadvies… en elk ander advies met financiële aspecten! Ook via videobellen, veilig én efficiënt een persoonlijk advies vanuit huis.

Het team van Ooms Financieel Adviseurs is te bereiken op telefoonnummer 010 424 88 10 of per e-mail via hypotheek@ooms.com.

ooms.com