HET ZUIDER CARRÉ. DE PAREL VAN VREEWIJK

Het karakteristieke vooroorlogse Zuiderziekenhuis in Rotterdam-Zuid krijgt een geweldige nieuwe bestemming. In Het ZuideR Carré, het hoofdgebouw van het voormalige ziekenhuis, worden 72 unieke loft-appartementen gerealiseerd. De restauratie en herbestemming van deze monumentale icoon is bijzonder in al zijn facetten. Hier woon je straks in de parel van Vreewijk.

het Zuider. Een plan met een verhaal

Het terrein en de gebouwen van het voormalige Zuiderziekenhuis, in de volksmond Het ZuideR, worden na de herbestemming en restauratie een plek om te wonen, te leren en te werken. Midden in het gemoedelijke en levendige Tuindorp Vreewijk.

In Het ZuideR Carré, het hoofdgebouw, worden 72 loft-appartementen gerealiseerd die allemaal net even anders zijn en variëren in oppervlak en indeling. Achter het Carré komen 30 grondgebonden Paviljoenwoningen. In het monumentale poortgebouw neemt het Zuider Gymnasium haar intrek; het eerste categoraal gymnasium ‘op Zuid’. Ook is er in één vleugel van het poortgebouw kantoorruimte beschikbaar voor zelfstandige ondernemers.

 

Meld je aan

“In het zuider carré woon je stoer en monumentaal, midden in een levendige wijk met alle voorzieningen vlakbij. Hier is geen dag hetzelfde”

Historie

Het Zuiderziekenhuis is een gebouw met een verhaal. Beter gezegd: een gebouw met honderden verhalen. Met de komst van Het ZuideR Carré wordt er opnieuw een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke en roemruchte geschiedenis van dit Rotterdamse icoon.

Comfortabel en duurzaam

Duurzaamheid staat centraal in Het ZuideR Carré. Zo is er veel aandacht voor isolatie en worden de loft-appartementen verwarmd middels stadsverwarming. Daarbij is er is niks duurzamer en circulairder dan bestaande gebouwen een tweede leven geven.

De architect

De herbestemming van monumentaal erfgoed is een vak apart. Een vak dat architectenbureau Molenaar & Co tot in detail beheerst. Zij bliezen het voormalige Zuiderziekenhuis nieuw leven in en creëerden de nieuwe ‘Parel van Vreewijk’.

Stoer en monumentaal wonen? Die kans laat je niet lopen!

Meld je aan voor het zuider carré

Het ZuideR Carré is volop in ontwikkeling. Wil jij graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan in als belangstellende. Wanneer de loft-appartementen in verkoop gaan, hoor jij het als eerste.