HET ZUIDER CARRÉ. DE PAREL VAN VREEWIJK

Het karakteristieke vooroorlogse Zuiderziekenhuis in Rotterdam-Zuid krijgt een geweldige nieuwe bestemming. In Het ZuideR Carré, het hoofdgebouw van het voormalige ziekenhuis, worden 72 unieke appartementen gerealiseerd. De restauratie en herbestemming van deze monumentale icoon is bijzonder in al zijn facetten. Hier woon je straks in de parel van Vreewijk.

het Zuider. Een plan met een verhaal

Het terrein en de gebouwen van het voormalige Zuiderziekenhuis, in de volksmond Het ZuideR, worden na de herbestemming en restauratie een plek om te wonen, te leren en te werken. Midden in het gemoedelijke en levendige Tuindorp Vreewijk.

In Het ZuideR Carré, het hoofdgebouw, worden 72 appartementen gerealiseerd die allemaal net even anders zijn en variëren in oppervlak en indeling. Achter het Carré worden de 30 grondgebonden Paviljoenwoningen al bewoond. In het monumentale poortgebouw neemt het Zuider Gymnasium haar intrek; het eerste categoraal gymnasium ‘op Zuid’. Ook is er in één vleugel van het poortgebouw kantoorruimte beschikbaar voor zelfstandige ondernemers.

Binnen de woonwijk Zuiderhof zijn reeds 133 grondgebonden eengezinswoningen opgeleverd en bewoond. De laatste fase gaat nu ook in aanbouw, waarbij 160 appartementen en 83 grondgebonden woningen worden gerealiseerd. Een levendige woonwijk, die volop in aanbouw is.

 

Meld je aan

“In het zuider carré woon je stoer en monumentaal, midden in een levendige wijk met alle voorzieningen vlakbij. Hier is geen dag hetzelfde”

Historie

Het Zuiderziekenhuis is een gebouw met een verhaal. Beter gezegd: een gebouw met honderden verhalen. Met de komst van Het ZuideR Carré wordt er opnieuw een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke en roemruchte geschiedenis van dit Rotterdamse icoon.

Comfortabel en duurzaam

Duurzaamheid staat centraal in Het ZuideR Carré. Zo is er veel aandacht voor isolatie en worden de appartementen verwarmd middels stadsverwarming. Daarbij is er is niks duurzamer en circulairder dan bestaande gebouwen een tweede leven geven.

De architect

De herbestemming van monumentaal erfgoed is een vak apart. Een vak dat architectenbureau Molenaar & Co tot in detail beheerst. Zij bliezen het voormalige Zuiderziekenhuis nieuw leven in en creëerden de nieuwe ‘Parel van Vreewijk’.

De verkoop van fase 2 is gestart!

Bekijk het aanbod en schrijf je op de bouwnummers van jouw voorkeur

Wat leuk dat je interesse hebt in de appartementen van Het ZuideR Carré. De verkoop van fase 2 is gestart! Bekijk het beschikbare aanbod en schrijf je in op de bouwnummers van jouw voorkeur.